Loading...

Történetünk

A Hajóipari Vállalkozók Egylete 1992-ben alakult meg 32, a hajóipart jelentősen meghatározó, vállalkozó részvételével. Az akkor még Balatoni Hajóipari Vállalkozók Egylete nevet kapott egyesület célja elsősorban a balatoni régióban székelő hajóépítők, kereskedők és bérbeadással foglalkozók összefogása, érdekvédelme volt. A későbbiek folyamán az egyesület létjogosultságát és életképességét elismerve egyre többen csatlakoztak az egyesülethez. Ez a földrajzi kibővülés és a minisztériumokkal történt konzultációk, egyeztetések után vetődött fel a névváltoztatás szükségessége mely 2001-ben történt meg.

 

Küldetésünk és tagsági előnyök

Mint minden egyesület, a Hajóipari Vállalkozók Egylete is a tagság által felvetett problémákat, kérdéseket próbálja megoldani. A minden évben megrendezésre kerülő Budapest Boat Shown a közös fellépés eredményeként a kiállító tagok 20-30%-al olcsóbban mutathatják be termékeiket, szolgáltatásaikat. Felismerve jelentőségét, a hajóépítő szakmai képzés erkölcsi és anyagi támogatását is felvállalta. A nem megfelelő piaci magatartással szemben is több sikeres fellépést tudhat maga mögött az egylet.

 

Célunk

Szeretnénk minél több, a szakmáját rendszeresen gyakorló vállalkozót a sorainkban tudni, hogy megfelelő szakmai hátteret kialakítva, az illetékes minisztériumoknál partnerek legyünk a minket érintő szabályozások, rendelkezések kialakításánál, ezeknek a gyakorló vállalkozásoknak üzleti, szakmai érdekeit közösen védjük, támogassuk. Célunk, hogy ezzel a biztos szakmai háttérrel kiszűrjük a kontár munkavégzőket, a hajós társadalom számára biztosítsuk a megbízható, pontos, szakszerű munkavégzést, szolgáltatást, tájékoztatást.

magyar